Yura animés,mangás oldala

Az oldal leginkább animékkel,mangákkal és Japánnal foglalkozik,kukkants be bátran,itt sok érdekességet találsz :)

        konyha

 

 

  

 A Japán konyha specialitásait gyüjtöttem össze ide

 

 1.  Borzas narancs

 

Hozzávalók: 4 narancs, 1 dl narancsszörp, 2 evőkanál cukor

A narancsokat meghámozzuk, héjukat lereszeljük, a cukrot, narancshéjat, szörpöt összekeverjük, és bepanírozzuk vele a narancsokat. Végül sütőben addig sütjük, ameddig a szirup meg nem szárad.

 

2.Édes pörkölt

 

Hozzávalók: 50 dkg sertéshús
» 3 hagyma
» 4 cikk fokhagyma
» 1 konzerv paradicsompüré
» fél dl szójaszósz
» 3 ek méz
» 1 kk cseresznyepaprikakrém
» bors
» 3 ek olaj

 

A hagymát megpirítjuk az olajon, majd a felkockázott húst is, ráöntjük a szóját, és puhára pároljuk. Ezután beletesszük az aprított fokhagymát, paradicsomot, mézet, paprikakrémet, fűszereket, és készre főzzük.

 

3.Hallal töltött sushi

 

4 személyre

 

Hozzávalók: Rizs:
» 20 dkg rizs
» 1 l víz
» 3 ek. cukor
» 3 ek. fehérbor-ecet
» só
» Tekercs:
» 6 lap nori (szárított tengeri alga)
» 20 dkg tonhal
» 3 újhagyma
» 2 ek. Tahini (szezámpaszta)
» 3 sárgarépa

 

A rizst megfőzzük, állni hagyjuk, majd leszűrjük, hozzáadjuk a cukrot, sót, borecetet, és az egészet összekeverjük. A sárgarépát megpároljuk, majd az újhagymával együtt vékony csíkokra vágjuk. A halat ujjnyi csíkokra vágjuk. A norit megmossuk, alufóliára tesszük, rászórjuk a rizst, megkenjük szezámpasztával, majd egyik felére halat és sárgarépát, másik felére halat és újhagymát teszünk.A tekercseket összegöngyöljük, és a hűtőben 3 órát állni hagyjuk. Ekkor a tekercseket kb. 2 cm-es darabokra szeljük fel, és már kínálhatjuk is.

 

4.Gombáspolip üvegtésztával

 

Hozzávalók: » 50 dkg polip
» 30 dkg kínaikel
» 12 dkg szárított fafülgomba
» 12 dkg rizsmetélt
» 1 hagyma
» 1 csokor metélőhagyma
» fél dl szaké (rizsbor)
» 2 ek szójaszósz
» 2 citrom leve
» 1 ek szezámolaj
» őrölt fehér bors
» só

 

A polipot elkezdjü főzni, hozzáadjuk a hagymát, rizsbort, citromlé felét, és puhára főzzük a polipot. Ezután a levest leszűrjük a polipo csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a felcsíkozott kínaikelt, metélőhagymát, a vízben áztatott gombát, az üvegtésztát, és az egészet leöntjük szójaszósszal, maradék citromlével, szezámolajjal, sóval, borssal.

 

5.Édes-sós-savanyú saláta

 

Hozzávalók:

» 1 jégcsapretek
» 1 kígyóuborka
» 1 póréhagyma
» 6 kínaikel levél
» 15 dkg sárgadinnye
» 1 alma
» fél dl szójaszósz
» fél dl rizspálinka
» 2 ek citromlé
» 1 ek rizs
» 1 kk cukor

 

A hagymát, uborkát, kelt felcsíkozzuk, leöntjük citromlével, majd összekeverjük. A retket meghámozzuk, szeletekre vágjuk. a rizst megfőzzük, hozzáadjuk a pálinkát, szóját, cukrot, és szétgőzzük benne a rizst, majd a retekre öntjük, összekeverjük, pácolódni hagyjuk. Az almát, dinnyét felkockázzuk, és tálalás előtt összekeverjük a többi hozzávalóval.

 

6.Citromos főtt karalábé

 

Hozzávalók: 5 fej zsenge karalábé
» 7 dl tyúkhúsleves
» 1 dl citromlé
» petrezselyemzöld
» 10 dkg liszt
» 10 dkg vaj
» őrölt fehér bors

 

A citromlevet beletesszük a húslevesbe, és felforraljuk őket, majd belekerül a meghámozott karalábé, és puhára főzzük. A karalábé levével felöntjük a vajból és lisztből készült halvány rántást, hozzáadjuk a fűszereket, petrezselymet, és tálaljuk.

 

7.Jakitori

 

Hozzávalók: » 1 csirke combja, melle, zuzája, és mája
» fél dl rizspálinka
» fél dl szójaszósz
» 1 kk barnacukor
» bors
» őrölt gyömbér

A húst kifilézzük, a belsőségeket felkockázzuk, hurkapálcára tűzzük őket, és roston, vagy grillen, a többi hozzávalóból kevert páccal locsolgatva készre sütjük.

 

8.Japán csirkeleves

 

6 személyre

 

Hozzávalók: 1 burgonya
» 1 daikon vagy mooli
» 2 hagyma
» 750 g vegyes csirkeús (mell vagy comb), felkockázva
» 500 g szilárd tofu
» 200 g shiitake gomba, felszeletelve
» 1 fodorkel, apróra vágva
» 300 g bébikukorica
» 1,5 dl szójaszósz
» 1,2 l csirkealaplé
» 125 ml mirin, száraz sherry vagy szaké
» só és bors

 

A burgonyát felkockázzuk, a daikont vagy a moolit megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk.
sós vízben 10 perc alatt megpároljuk a burgonyát és a retekcsíkokat.
A finomra vágott hagymát összedolgozzuk a csirkével, a tofuval, a gombával, a káposztával és a feldarabolt kukoricával.
A szójaszósszal meglocsoljuk, majd a felfőtt alaplével felöntjük és 10 percig pároljuk. Ezután adagoljuk még a burgonyát, a retket és a mirint, sóval és borssal fűszerezve még néhány percig rotyogtatjuk.

 

9.Japán torta

 

4 személyre

 

Hozzávalók: 5 tojás
» 8 dkg cukor
» 10 dkg liszt
» 4 ek. méz
» 1 kk. sütőpor
» 2 ek. Cukor

 

A tojásokat a mézzel és cukorral habosra felverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd a tojásos masszához adjuk.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megsütjük.
Kristálycukorral megszórva tálaljuk

 

10.gyümölcssaláta

 

Hozzávalók: » 2 ananász
» 2 banán
» 3 őszibarack
» 2 szelet sárgadinnye
» pár szem cseresznye
» 1 mandarin
» 3 ek méz
» 2 ek majonéz
» 1 dl ananászlé

 

Az ananászt meghámozzuk, félbevágjuk, húsukat kiszedjük, felszeleteljük, ugyan ezt tesszük a többi hozzávalóval is, a cseresznyét kimagozzuk, és az ananász kelyhekbe tesszük. Végül leöntjük az ananászleves, majonézes, mézes öntettel.

 

11. Miszóleves tofuval

 

4 személyre

 

Hozzávalók: » 250 g tofu
» 1 újhagyma
» 1 l víz
» 75 g dasi (tengeri alga)
» 100 g miszó (szójapaszta)
» 1 ek. mirin vagy száraz sherry
» 1 csok. pirított norilevél (szárított tengeri alga)

 

A tofut és az újhagymát megtisztítjuk és felvágjuk.
A vizet felfőzzük, közben pedig beletesszük a tengeri algát, majd hozzádolgozzuk a miszót és a mirint vagy a száraz sherryt. Ekkor már nem szabad felfőzni. Ezután a tofudarabokat rakjuk bele és mérsékelt lángon 5 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor újhagymával és norival meghintve díszítjük.

 

12.Mogyorós csirkemell

 

Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé
» 15 dkg mogyoró
» 2 hagyma
» fél dl szójaszósz
» 1 ek narancsdzsem
» fehér bors
» 2 ek olaj

 

A hagymát megpirítjuk az olajon, majd a felcsíkozott csirkemellet is, hozzáadjuk a szóját, lefedjük, és megpároljuk. Ha a hús levet engedettt, hozzáöntjük a mogyorót, fűszereket, dzsemet, és készre pároljuk.

 

13. Omurice

 

2-4 szmélyre

 

Hozzávalók: 3-4 gomba
» 1 fej vörös hagyma
» 2 paprika
» 1 gerezd foghagyma
» 1 csésze kukorica
» 2 tasak főtt rizs
» fél tyúkhúsleves-kocka
» bors
» olaj
» ketchap
» fejenként 2 tojás

 

A kockára vágott fokhagymát pirítsuk meg olajban, nem kell nagyon, csak h. az íze kijöjjön, adjuk hozzá a felkockázott vörös hagymát, és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a paprikát, majd ha az kicsit megereszkedett, adjuk hozzá a gombát. Várjunk amíg ez is megereszkedik, és levet ereszt, majd adjuk hozzá a kukoricát, a leveskockát, és borsozzuk. Zárjuk le a gázt, és keverjük hozzá a rizst. Adjunk hozzá egy kis ketchapot, a színe végett(egy kis ízt is ad). Tegyük félre, és egy serpenyőben, 2 felvert, sózott tojásból csináljuk omletet.Ez abból áll, h. a serpenyőbe öntött tojásból egy "palacsintát" formázunk. fordítsuk meg óvatosan, h. mind a 2 oldala megsüljön, de mivel a 2. oldalnak kevés idő kell, amikor megfordítjuk, az előzőleg elkészített töltelékből adagoljunk a tetejére henger formában. Ne rakjunk rá túl sokat. A 2 szélét borítsuk rá, és fejjel leefelé borítsuk egy tányérra. A tetejére ketchapot lehet rakni. ( és amikor csináltam az omletet egy kis reszelt sajtal szórtam meg)

 

14.Párolt-pácolt kacsa

 

6-8 személyre

Hozzávalók: » 1 kacsa (2,5 kg)
» 1 dl szójaszósz
» 1 kk. só
» 1 csipet bors
» 1/2 l sherry
» 1 kk. őrölt gyömbér
» 2 ek. olaj
» 2-3 fej hagyma
» 15 dkg gomba

 

A kacsát feldaraboljuk, és a legtöbb zsírt leszedjük róla. A szójaszószból, sherryből és a fűszerekből páclevet készítünk, majd a húst 4-8 órát állni hagyjuk benne. Utána megsütjük, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és gombát, és 5 percig pároljuk. Leszűrjük, majd hozzáöntjük a páclevet, és lefedve másfél órát főzzük.
Rizzsel tálaljuk.

 

15.Rakott leves

 

Hozzávalók: » 15 dkg sonka
» 15 dkg sajt
» 15 dkg cérnametélt
» 1 l marhahús leves
» 5 dkg parmezán sajt
» 3 kínaikel levél
» fél dl szójaszósz

 

szójás vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, és egy zsiradékkal tepsibe egy réteget teszünk le belőle. Erre jön egy réteg sonka, majd egy réteg reszelt sajt, egy kel levél, és addig folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Végül rászűrjük a húslevest, és felforraljuk.

 

16.Sukiyaki

 

4 személyre

Hozzávalók: » 30 dkg filézett csirkemell
» 3 újhagyma
» 1/2 zellergumó
» 2 sárgarépa
» 15 dkg gomba
» 10 dkg kelkáposzta
» 10 dkg paraj
» 10 dkg fejes saláta
» 3 ek. olaj
» 1 dl húsleves
» 3 ek. paradicsompüré
» só

 

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a hússal együtt felcsíkozzuk őket. A húscsíkokat olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Hozzáöntjük a húslevest, paradicsompürét, pár percig még pároljuk így, majd rizzsel kínáljuk.

 

17.Szasimi

 

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 doboz ringli, fél dl rizspálinka, 1 ek szójaszósz, 1 ek barnacukor, 1 ek reszelttorma

 

A csirkemellet olyan vékonyra vágjuk fel, hogy szinte átlátszó legyen, és beleforgatjuk a pálinkás, cukros, szójaszószos pácba. Érlelődni hagyjuk pár percig, majd egymásra tesszük a szeleteket, megszórjuk a tormával, leöntjüka páclével, és ringli karikákkal díszítjük.

 

18.Tempura

 

Hozzávalók: » 25 dkg tengeri halfilé
» 20 dkg tengeri rák
» 25 dkg zöldbab
» 20 dkg liszt
» 2 tojás
» 2 sárgarépa
» 20 dkg retek
» 4 levél kínai kel
» 4 ek szójaszósz
» 1 kk citromlé
» borecet
» 1 hagyma
» bors
» só
» olaj

 

A lisztet, tojást, kevés vizet, sót sűrű palacsinta tésztává dolgozzuk. A halat, rákot feldaraboljuk, a tésztába mártjuk, és megsütjük az olajon. A répát lereszeljük, enyhén megsózzuk, gombócokat formálnuk belőle, szintén a tésztába mártjuk, és megsütjük az olajon. A kel leveleket, hagymát felaprítjuk, megfűszerezzük, gombócokat gyúrunk belőle, tésztába mártjuk, olajon sütjük ki. A zöldbabot olajon megpároljuk, hozzáadjuk a cirtomlevet, tálalócsészébe tesszük, a retket lereszeljük, meglocsoljuk borecettel, szójaszósszal, és másik tálaló edénybe tesszük, végül a tempurával tálaljuk.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 4
Heti: 33
Havi: 261
Össz.: 105 865

Látogatottság növelés
Oldal: Japán receptek
Yura animés,mangás oldala - © 2008 - 2024 - yuraoldala.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »